Hoe kies je een nieuwe agenda of planner?

Hoe kies je een nieuwe agenda of planner?

Weet je niet zeker welke agenda of planner het beste bij jou past of twijfel je over je keuze? Geen zorgen! Om erachter te komen welke agenda of planner uit ons assortiment het beste bij je past, hebben wij enkele vragen voor jou op een rijtje gezet, welke je aan jezelf kunt stellen om te bepalen welke agenda’s en planners aan jouw eisen voldoen.

Je nieuwe agenda of planner moet immers goed bij je passen, je bent natuurlijk van plan je agenda of planner voor zeker een jaar te gebruiken en meerdere keren per dag te raadplegen. Het zou dus zonde zijn een agenda of planner te kiezen die niet aan je wensen voldoet. Daarom raden we je aan even de tijd te nemen om op onderstaande vragen een antwoord te bedenken.

De onderstaande vragen zijn overigens niet gesteld in een vaste volgorde van belangrijkheid of als een stappenplan, voel je vooral vrij deze vragen te rangschikken in een volgorde die voor jou het meest logisch is. Zo is voor de één de indeling van het binnenwerk doorslaggevend, terwijl voor jou bijvoorbeeld het ontwerp van de omslag meer van belang zou kunnen zijn.

Waarvoor ga ik mijn agenda of planner gebruiken?

Voor de meeste van onze klanten geldt dat zij een gewone standaard agenda of planner gebruiken, om voor zichzelf alle afspraken, deadline en to-do’s bij te houden. Veruit de meeste agenda’s en planners in ons assortiment vallen onder deze noemer en zijn voor iedereen die een agenda of planner zoekt geschikt. Grote kans dus dat als je deze blog leest dat je één van onze standaard agenda’s of planners kunt kiezen. Echter, voor sommige specifieke soorten toepassingen brengen wij agenda’s en planners uit met een aangepast binnenwerk, zodat deze jou perfect ondersteunen.

Voor zakelijke gebruikers bieden wij een lijn afsprakenagenda’s aan, welke ideaal aansluiten bij (zelfstandig-)ondernemers en prettig te gebruiken zijn voor op het werk om al je meetings, deadlines en vergaderingen bij te houden. In deze zakelijke lijn is het binnenwerk voorzien van voorgedrukte tijden, waardoor het maken en overzien van je afspraken nog veel eenvoudiger en overzichtelijker wordt.

Een andere categorie agenda’s/planners welke is voorzien van een aangepast binnenwerk, zijn onze gezinsagenda’s. Hierin is het binnenwerk ingedeeld in aparte kolommen met voor ieder gezinslid een eigen rij per week. Zo kun je dus voor je gehele gezin alle belangrijke afspraken en bijvoorbeeld sporttrainingen en -wedstrijden en afspraken omtrent de hobby’s overzichtelijk bij elkaar houden.

Welke looptijd past bij mij?

Voor veel volwassenen die voor zich persoonlijk een agenda zoeken, lijkt deze vraag misschien wat overbodig, omdat zij in kalenderjaren denken. Maar, ben je een scholier of student, een docent of wil je voor je gezin een planning maken die meeloopt met het schooljaar, dan zijn onze agenda’s en planners uit onze schoolcollecties perfect voor jou.

Zo brengen wij ieder voorjaar een nieuwe collectie uit voor het aankomende schooljaar, met een looptijd van ongeveer eind mei tot en met begin augustus van het opvolgende jaar.

Daarnaast brengen wij ieder najaar een nieuwe collectie uit voor het aankomende kalenderjaar, met een looptijd van november tot en met december van het opvolgende jaar.

Afhankelijk van je beroep, functie of je gezinssituatie kun je dus de looptijd van je agenda of planner daarop afstemmen.

Welk formaat moet ik kiezen?

Heb je aan een paar regels per dag al genoeg, dan is een compactere agenda in A6 formaat misschien al wel voldoende. Maar, heb je drukkere dagen of wil je in je agenda een uitgebreidere planning met eventuele notities maken, dan raden we je aan om te overwegen een agenda of planner in het A5-formaat te kiezen. Bij een nog grotere gewenste schrijfruimte raden we je zeker aan naar ons populaire aanbod A4 agenda’s en planners te kijken.

Je antwoord op deze vraag is overigens niet alleen bepalend voor de schrijfruimte die je verwacht nodig te hebben, maar is daarnaast ook van invloed op hoe gemakkelijk je de agenda overal mee naartoe kunt nemen. Hoe groter je agenda of planner is, hoe minder gemakkelijk je deze zult kunnen meenemen. Ben je van plan je agenda of planner alleen thuis of op je werkplek te gebruiken, dan is een groter formaat agenda, zoals het A4-formaat, juist goed geschikt. Maar, wil je juist een agenda die je eenvoudig in jas- of broekzak kunt steken, dan zijn onze A6 en mini agenda’s veel geschikter voor je. Natuurlijk is een niet onbelangrijke factor het gewicht van de agenda.

Welke bindwijze past bij mij?

Deze vraag wordt met enige regelmaat aan onze klantenservice gesteld, maar het antwoord op deze vraag is juist heel persoonlijk en maar moeilijk door iemand anders dan jijzelf te beantwoorden. Voor ons assortiment geldt dat je kunt kiezen uit wat wij garengebonden agenda’s en spiraalagenda’s (ook wel ringband agenda’s) noemen.

Een (garen-)gebonden agenda kun je beschouwen als een leesboek met een omslag aan de voor- en achterzijde en een stevige rug. Een spiraalagenda heeft geen harde rug en is voorzien van een metalen spiraal die door de rug van je agenda of planner heen loopt.

Een voordeel van een ringband agenda over een garengebonden agenda, is dat je deze plat op een tafel of bureau kunt openslaan, zonder dat deze vanzelf weer dichtslaat. Daarnaast kun je een spiraalagenda ‘dubbel klappen’, zodat je deze ook gemakkelijk in één hand zou kunnen vasthouden.

Het voordeel van een garengebonden agenda is dat deze door het ontbreken van de spiraal een stukje dunner is, beter tegen vallen of stoten kan en iets smaller is dan een ringband agenda met dezelfde papiermaat.

Goed om te weten: onze garengebonden agenda’s worden altijd geleverd met een handig leeslintje, onze spiraalagenda’s (ook wel ringband agenda’s) worden altijd geleverd met een verplaatsbare bladwijzer. Tip: je kunt ook extra losse bladwijzers bestellen als je meerdere bookmarks wilt maken.

Welke indeling moet ik kiezen?

In onze collecties zijn er, op enkele bijzondere artikelen na, 2 verschillende indelingen te herkennen: verticaal en horizontaal. Een agenda of planner met een verticale indeling (ook wel calendarium) heeft een weekindeling waarbij voor iedere dag een eigen verticale kolom is ingericht. Een horizontaal calendarium daarentegen biedt voor elke dag een pagina brede ruimte voor het noteren van je afspraken en to-do’s.

De ene soort indeling is niet per definitie beter dan de ander, vaak is de keuze voor een bepaalde indeling gebaseerd op de soort indeling die iemand al jaren gewend is te gebruiken. De keuze voor een indeling is dus opnieuw iets persoonlijks, maar sommige van onze klanten stellen dat een verticale indeling zorgt voor meer structuur op een dag en in de week, omdat we links naar rechts en van onder naar boven lezen. Andere klanten vinden een horizontale indeling prettiger, omdat zij hierin meer schrijfruimte per dag ervaren.

Wat voor type omslag moet ik kiezen?

Onze agenda’s en planners zijn verkrijgbaar in grofweg 3 verschillende soorten omslagen: hard cover, soft cover en flexibele omslagen.

Veruit de meeste agenda’s en planners in onze collecties zijn voorzien van een harde omslag, omdat deze de meeste bescherming biedt en beter tegen een stootje kan. Wil je dus een agenda met een stevige omslag, dan kies je dus voor een hard cover agenda.

Daarnaast bieden wij in onze collecties voor een kalenderjaar een serie A6-formaat soft pocket agenda’s uit met, zoals de naam al doet vermoeden, een zachte cover. De omslag van deze soort agenda’s is voorzien is van een zachte gewatteerde tussenlaag, welke je agenda een premium luxe afwerking geeft.

De laatste soort omslag is de flexibele cover, wat inhoudt dat de agenda is voorzien van een soepele cover die wat dunner is en lichter is dan een hard cover of soft cover agenda. Enkele van deze agenda’s zijn verkrijgbaar met een flexibele PVC cover met aan de voorzijde een insteekhoes, terwijl andere agenda’s die in deze categorie vallen zijn voorzien van een papieren omslag.

Welke design past bij mij?

Uiteraard is het belangrijk dat je je eigen agenda of planner mooi vindt en dat de uitstraling ervan echt bij je past, je wilt er elke dag met plezier mee werken en naar kunnen kijken .

Gelukkig hebben wij het kiezen van een nieuwe agenda of planner voor jou gemakkelijk gemaakt! Onze collecties kenmerken zich door de grote verscheidenheid aan beschikbare kleuren, prints en designs. Of je nu houdt van een ingetogen en minimalistisch ontwerp, of juist houdt van een uitgesproken kleurrijke print, wij bieden het allemaal.

Elke collectie opnieuw streven wij ernaar een collectie samen te stellen die aansluit bij de laatste trends en proberen wij de prints en stijlen te koesteren die klanten van ons ieder jaar opnieuw verwachten te zien. Daarnaast breiden wij ons assortiment geregeld uit met nieuwe stijlen en verrassende afwerkingen, zo is er voor jou altijd agenda of planner verkrijgbaar die perfect bij jouw stijl aansluit.

Wij hopen je met de vragenlijst een houvast te kunnen geven bij het kiezen van je nieuwe agenda of planner. Mocht je toch nog twijfelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij selecteren van de agenda of planner die het beste bij jou past.

Volgende lezen

Waarom je dit schooljaar een familieplanner zou moeten hebben!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.