Retourbeleid

Lees op deze pagina lees wat je moet weten over het retourneren of ruilen van je bestelling en de wettelijke bedenktermijn (herroepingsrecht).

Is het artikel wat je besteld hebt toch niet helemaal wat je zocht of ervan verwachtte? Geen probleem, je kunt het artikel retourneren en/of ruilen door je artikel(en) binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden in ons retourportaal via de onderstaande link.
Door gebruik van het retourportaal kun je de aangemelde artikelen voor een gereduceerd verzendtarief van €1,99 naar ons retourneren met DHL en kunnen wij jouw retourzending volgen. Let op, de retourkosten van €1,99 zijn voor eigen rekening en worden na het verwerken van je retourzending of bij het ruilen van een artikel niet door ons terugbetaald.
Wij raden je aan om de pakbon van je bestelling, of een kopie ervan, bij te sluiten in de verzenddoos. Dit helpt ons bij het herkennen van je retourzending.
Heb je vragen over het gebruik van het retourportaal, of kom je er niet helemaal uit? Stuur dan een bericht naar onze klantenservice via: klantenservice@dehobbit.nl.

Voor retourzendingen uit landen buiten de Benelux, adviseren wij je om gebruik te maken van een regionale vervoerder en je retourpakket te versturen naar onderstaand retouradres. For returns coming from outside of the Benelux, we advise you to use a regional parcel service and ship your parcel to the return address below.

Retouradres voor retourzendingen van buiten de Benelux/ Return address for return parcels from outside of the Benelux:
Uitgeverij De Hobbit BV
Hertog Aalbrechtweg 1
1823DL Alkmaar
Nederland
Wettelijke bedenktermijn (herroepingsrecht)
Na ontvangst van de bestelde artikelen heb je 14 kalenderdagen de tijd om je herroepingsrecht uit te oefenen. Dit doe je door je bestelling binnen die tijd dus aan te melden in ons retourportaal, of als dit niet lukt door onze klantenservice een mailtje te sturen waarin je duidelijk maakt de bestelling te willen retourneren. Hierbij kun je gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, zie: modelformulier voor herroeping. Gebruik en het bijsluiten van dit herroepingsformulier aan je retourzending is niet verplicht of noodzakelijk, ook zonder dit herroepingsformulier kun je je beroepen op de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen na de ontvangst van je bestelling.
Nadat je je bestelling voor een retourzending hebt aangemeld in ons retourportaal en je dus kenbaar hebt gemaakt je te willen beroepen op de wettelijke bedenktermijn, heb je 14 kalenderdagen de tijd om de artikelen naar ons terug te sturen.
Indien je gebruik wilt maken van de wettelijke bedenktermijn (je herroepingsrecht), zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking geretourneerd moeten worden. Is het geretourneerde artikel of de verpakking meer beschadigd of gebruikt dan werkelijk nodig om het product te kunnen proberen, dan kunnen wij de eventuele waardevermindering in mindering brengen
Hoe en wanneer word ik terugbetaald na de retourverwerking?
Nadat wij je retourzending hebben ontvangen, gaat ons team zo snel mogelijk aan de slag om deze te verwerken. Wij betalen vervolgens het complete aankoopbedrag inclusief de verzendkosten in ieder geval binnen 14 dagen aan je terug, maar meestal heb je het geld al binnen enkele werkdagen na de verwerking van je retourzending terug op je rekening. Je ontvangt van ons altijd een mail waarin wij je laten weten je retourzending ontvangen en verwerkt te hebben. Het aankoopbedrag wordt in alle gevallen teruggestort op de rekening die is gebruikt om de order in onze webwinkel te voldoen, het is niet mogelijk om de terugbetaling op een andere rekening door ons terug te laten storten.
Is het geretourneerde artikel of de verpakking meer beschadigd of gebruikt dan werkelijk nodig om het product te kunnen proberen of beoordelen, dan kunnen wij besluiten de eventuele waardevermindering in mindering brengen op het door jou terug te ontvangen bedrag.